forside          arbejder          udstillinger         faglige data          e-mail        English  

Helle Vibeke Steffensen

ARABESK - udsmykning af Fredericia Stations gangtunnel, 2004.

udsmykning af Fredericia Stations gangtunnel Udsmykningen, som er et relief på store keramiske fliser, bemalet med indfarvede glasurer, er udført i forbindelse med renovering og modernisering af Fredericia Station.

Relieffet er en arabesk, en lang skrift, der snor sig af sted, afbrydes og fortsætter.
Arabesken består af mange små tegn, et alfabet af "urtegn", som i forskellige kombinationer danner mønstre, bevægelser og ophold.
Farverne, glasurerne, er også tegn, store tegn, punktum, komma, streg, som angiver den store bevægelse gennem tunnelen. Farverne både bryder og kommenterer arabeskens bevægelser.


Arabesken er udformet som en illustration af dette specielle sted, hvor mennesker er i bevægelse, frem og tilbage, på deres færd fra det ene sted til det andet.

Den handler om fart og bevægelse, rytmer og mønstre. Om skrift. Og om forskellige forløb og former, som opstår, mødes og forsvinder igen.

Måske du i forbifarten fanger en rytme, et mønster, et omrids af noget, - en fortælling.

Relieffet er udført på Tommerup Keramiske Værksted. Også udviklingen af de store keramiske fliser er foregået i et samarbejde med dette værksted.

Bygherre: DSB


detaljer af arabesken


detalje af arabesk-frisen

Helle Vibeke Steffensen     Overgaden Oven Vandet 82, 1415 København K.     telefon: 30 27 86 07     email: helvibst@bygningskeramik.dk